Photomaniacs.ro
Portrete de Viata RuralaPortrete de Viata Rurala

Workshopuri

13.11.2013-17.11.2013
Mures, Gabud, Schitul Sf.Ioan Evanghelistul (vezi harta)

In perioada 13-17 noiembrie 2013 la Schitul Sf.Ioan Evanghelistul de langa localitatea Gabud, jud.Mures se va desfasura Workshopul 'Portrete de Viata Rurala' sustinut de Sorin Onisor. Acest workshop se adreseaza tinerilor elevi si studenti cu varste cuprinse intre 16-35 ani. Inscrierile se fac pana la data de 4 noiembrie ora 23.59. Cazarea si masa sunt gratuite!

Metocul Manastirii Oasa este construit pe culmea unui deal din localitatea Gabud, ce se afla la confluenta a trei judeŇ£e, Mures, Alba si Cluj. La cativa zeci de metri mai sus, pe un platou ce-ti ofera o imagine panoramica asupra satelor din cele trei judete, a raului Mures ce serpuieste lin pe la poalele dealului, se gaseste un altar de vara pentru calugarii ce slujesc la Manastirea Oasa.

Satul Gabud, situat la 15 km de Ocna Mures, apartine judetului Alba si se afla in Podisul Tarnavelor, facand legatura intre judetele Alba si Mures. Este un sat ascuns intre dealuri, cu aproximativ 271 locuitori, are o biserica romaneasca de lemn "Sf. Arhangheli Mihail si Gavril", acoperita cu sindrila, atestata documentar din anul 1776 (pictata in 1777 si stramutata in satul Gabud in anul 1875 din satul Gheja, judetul Mures). Biserica este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Alba elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania in anul 2010.

Descopera cu noi viata de la sat, peisajele traditionale romanesti si povestile din spatele unei imagini si din spatele oamenilor din imagine!

Detalii pe www.facebook.com/sorinonisor si ligastudentilortm.blogspot.ro/