Photomaniacs.ro
Fotografia de portret cu Ionel Onofras

Workshopuri

20.05.2014-20.05.2014
Cluj, Casino, Cluj,

Seminar de fotografie isi propune sa aduca in fata participantilor notiuni esentiale de tehnica si de estetica a imaginii fotogrfice, dar si metode pentru insusirea unui limbaj pictural in fotografia de portret.

Vom aborda impreuna:
-lumina naturala in fotografia de portret , plecand de la ideea ca nu toti ne permitem un studio, vom invata cum sa ne folosim de sursele de lumina naturala din jurul nostru, cum sa improvizam si cum sa fim creativi folosindu-ne de mijloacele pe care le avem la dispozitie;
-punctul de statie in fotografia de portret, element essential pentru realizarea mesajului plastic al imaginii;
-incadrarea, este un alt element important pentru a realiza o imagine plastica puternica, vibranta, emotionala, in fotografia de portret, in consecinta vom vorbi si despre aceast important aspect;
-pozitia si expresia fetei, trasaturile persoanei fotografiate, cum trebuie sa interpretam fizionomia subiectului pentru a-l pune in situatia cea mai favorabila, portretul individual si corelarea elementelor de compozitie ale imaginii plastice in raport cu fundalul ales, cum sa fim creativi;
-vom aborda elemente de comunicare, instrument essential pentru reusita unei imagini, pentru realizarea atmosferei in care se realizeaza fotografia, inducerea starii dorite subiectului si mesajul emotional pe care dorim sa il transmitem prin imaginea realizata.
-cum evaluam propriile lucrari, elemente de analiza estetica a propriilor imagini, -o metoda rapida de procesare, retusul unui portret in cativa pasi, pastrarea texturii pielii acenturaea texturii, etc.
-proiectii de imagini, comentarii,analiza, dialog, discutii libere.

In ansamblu, vom face o incursiune libera in tainele portretului, incercand sa analizam primele 10 reguli de baza ale acestuia, vom studia aspecte esentiale ale importantei luminii naturale pentru realizarea unui portret reusit.

NU vom invata setarile aparatului, ci arta de a comunica cu subiectul, nu vom invatacum sa conducem catre locatie ci cum sa pregatim locatia pentru modelul ales...

Vom incheia cu ce trebuie sa facem in fotografia de portret, dar mai ales ce reguli respectam, vom invata sa fim creativi si mai ales vom invata sa privim portretul ca pe un gen de fotografie iar pe cei din jurul nostrum ca pe potentiale modele.

NU vom face o sedinta de portret pentru ca, dupa acest seminar, cu siguranta veti privi chipurile din jurul vostru cu alti ochi.

Detalii: photoromaniafestival.ro