Photomaniacs.ro
Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victoriosFlashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios

Expozitii

27.11.2013-06.12.2013
Bucuresti - Sector 1, Bucuresti, ICR din Aleea Alexandru 38 (vezi harta)

Aceasta expozitie este o continuare a seriei de foto-verite-urilor dedicate Romaniei zbuciumatilor ani '80-'90 inceputa acum patru ani de expozitia 'Flashback: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei', gazduita tot de Institutul Cultural Roman din Bucuresti.

Fotografiile reunite sub titlul 'Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios' compun un mozaic alb-negru complex al istoriei recente a Romaniei, aproape incredibila: scene necosmetizate, de la crasma la patul de spital, de la circ la armata, de la talciocuri si bazaruri la strazile innamolite ale oraselor in constructie, de la copii ai strazii la soimii patriei, urmand programul strict de gradinita, de la munca in uzine la hoteluri de lux si distractiile turistilor straini, de la satre la cozile la carne si butelii, de la mesele in cantine de fabrica la sejururile in statiunile de odihna.

"N-am avut deloc sentimente narcisiste developandu-mi prima parte a vietii. Am avut doar revelatia timpului si vremurilor in care mi-a fost dat sa traiesc. Cred ca asa voi putea sa povestesc mai usor despre viata anilor �80 si �90 din veacul trecut."- Florin Andreescu

Vernisajul va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2013, ora 18.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru 38.
Cuvantul de deschidere va fi rostit de dr. Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei "G. Oprescu".

Expozitia va fi deschisa la ICR pana pe 6 decembrie 2013. Accesul publicului este liber.

Cu ocazia vernisajului va fi lansat albumul „Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios”, din care au fost selectate fotografiile prezentate in cadrul expozitiei si va fi prezentata a treia editie a albumului „Flashback 1: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei”.

Sursa: ICR