Photomaniacs.ro
ACTORII SI FOTOGRAFUL - expozitie foto Simion BuiaACTORII SI FOTOGRAFUL - expozitie foto Simion Buia

Expozitii

16.10.2013-12.11.2013
Brasov, Brasov, Str. Postavarului nr. 2 (vezi harta)

In perioada 16 octombrie - 12 noiembrie suntei invitati la o expozitie foto organizata intr-un local unic in peisajul brasovean, ce combina vinul, cartea de arta si nu in ultimul rand fotografia. Spatiul dedicat expozitiilor din cadrul Terroirs - boutique du vin gazduieste un proiect fotografic mai aparte, realizat de Simion Buia.

Protagonistii acestui proiect, sunt cei mai importanti actori romani pe care Simion Buia ii imortalizeaza in portrete si ii expune periodic, expozitia de la Brasov fiind a noua din seria "Actorii si fotograful" - demers distins cu mentiune la Gala Societatii Civile.

Din distributia expozitiei fac parte actori brasoveni, precum Virginia Itta Marcu si Mircea Andreescu, dar si alte personalitati remarcabile ale filmului si teatrului romanesc.

�Acum aproape un an am tinut sa vin la Brasov si sa fotografiez marii actori ai teatrului local si am descoperit oameni absolut impresionanti carora le dedic cu recunostinta aceasta expozitie.� spune fotograful Simion Buia, un adept al proiectelor cu bataie lunga, ce crede ca un bun fotograf este definit si de ambitia cu care isi cladeste proiecte fotografice de lunga durata. �Eu mi-am propus sa-i cunosc pe marii actori romani, sa-i vad prin obiectiv si sa-i arat in portrete simple. I-am invitat in fata camerei foto sa-si joace rolul vietii - propriul rol, pentru ca am vrut sa-i cunosc dincolo de personajele interpretate de pe scena teatrului sau in filme. Si am ajuns in patru ani de la prima sedinta foto, la peste 70 de actori portretizati. Iar asta ma imbogateste dincolo de profesia mea de fotograf. Acest proiect este de altfel motivul pentru care m-am intors in Romania.�

Expozitie: 16 octombrie - 12 noiembrie 2013
Vernisaj: 16 octombrie 2013, ora 18.00

Sursa: Terroirs � boutique du vin